DIK:

Državna izborna komisija trebalo bi da najkasnije do ponedjeljka saopšti konačne rezultate parlamentarnih i lokalnih izbora održanih 30. avgusta.

Portparol DIK-a Mersudin Dautović kazao je agenciji MINA da će se ponovljeni izbori na jednom biračkom mjestu u Petnjici održati u četvrtak.

“Rok za podnošenje prigovora je 72 sata, odnosno nedjelja veče. Nadamo se da neće biti prigovora”, rekao je Dautović.

On je naveo da se, u roku od 12 sati, kada isteknu rokovi za podnošenje prigovora, moraju proglasiti konačni rezultati.

“Dakle, ponedjeljak ujutro najkasnije ili čak nedjelja veče, ukoliko u 20 sati budemo imali informaciju da nije bilo podnešenih prigovora”, rekao je Dautović.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Adis Duraković kazao je da na biračkom mjestu u Petnjici na kojem će se ponoviti glasanje ima 427 upisanih birača.

Prema nezvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. avgusta, koalicija “Odlučno. DPS – Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo”, četiri.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imaće po tri poslanika, Socijaldemokratska partija dva, a po jednog predstavnika Albanska lista “Nik Đeljošaj- Genci Nimanbegu” i koalicija “Jedonoglasno”.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here