Laboratorije Instituta za javno zdravlje su, od posljednjeg presjeka, završile PCR analizu 638 uzorka na novi koronavirus, među kojima je registrovano 187 novopozitivnih slučajeva. Prijavljena je smrt Kovid-19 pozitivnog pacijenata iz Pljevalja, rođenog 1944. godine, koji je liječen u Kliničkom centru Crne Gore.
U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak 132 pacijenta.
“U toku je statistička i epidemiološa obrada rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Njemačku. Trenutno se radi uparivanje laboratorijskih šifara – barkodova sa imenima pacijenata kao i unošenje rezultata u laboratorijski informacioni sistem”, saopšteno je iz IJZ.
Ukupan broj aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.635, ne uzimajući u obzir novopozitivne koji su dijagnostikovani u Njemačkoj i čija je statistička obrada u toku.
“Zbog velikog broja pristiglih rezultata, tokom sjutrašnjeg dana se očekuje dalji rast broja aktivnih slučajeva”, navode iz IJZ.
Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 7.898.
Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa Kovid-19 infekcijom od početka juna iznosi 125, a od početka godine 134.
Aktivni slučajevi, oporavljeni i preminuli od početka juna po opštinama su prikazani u tabeli raspoređeni prema broju aktivnih slučajeva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here