Nakon Podgorice i Nikšića, Berane je grad sa najviše oboljelih od korona virusa. Sa ukupno 431 slučajem, koliko je zabilježeno na jučerašnji dan, Berane je grad sa najviše zaraženih po broju stanovnika. Savjetnik predsjednika Opštine Darko Stojanović pozvao je sugrađane da se “otrijezne” i poštju mjere.

“Sve brojke su tačne. Berane je opština sa najviše zaraženih stanovnika virusom Kovid. U posljednje vrijeme situacija je postala dosta složena. Posljednjih nedjelja došlo je do naglog skoka zaraženih. Svi znamo da smo imali izbore, izbornu kampanju, dosta ljudi je i sa strane došlo u Berane da posjeti rodbinu ili da izvrši svoje građansko pravo da glasa i da ovaj dio ljeta provede u gradu”, kazao je u Jutarnjem programu Televizije Crne Stojanović.

Smatra da su Beranci u tom periodu malo zaboravili na prisustvo virusa i mjere koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo.

“Imamo veliki broj zaraženih i nadamo se da će nas ova situacija ‘otrijezniti’ i da više čuvamo i poštujemo mjere kako bi ovu brojku sveli na najmanju moguću mjeru i sačuvali zdravlje sugrađana”, kazao je Stojanović.

Lokalna samouprava, kako je dodao, radi u skladu sa preporukama.

“Formirala je dežurstva, sve službe koje moraju biti na usluzi građanima rade ali uz skraćeno radno vrijeme, trudimo se da ostanemo servis građana ali i zaštitimo zdravlje i zaposlenih i građana. Službe koje imaju ingerencije da upozore i ukažu na nepoštovanje mjera rade punim kapacitetom i trudimo se da damo puni doprinos kako bi složenu epidemiološku situaciju popravili”, ističe on.

Nakon Podgorice, Nikšića i Berana, Bijelo Polje je grad sa najviše oboljelih od koronavirusa sa 211 oboljelih. Preminulih u toj upštini je 16, dok se 380 bjelopoljaca oporavilo.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here