Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 17. septembra — Dana Opštine Žabljak, predsjedniku Veselinu Vukićeviću, predsjedniku Skupštine opštine Vidoju Tomčiću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima Žabljaka.

„Ljudi durmitorskog kraja, oduvijek su bili dosljedni protagonisti i čuvari tradicionalnih crnogorskih vrijednosti, naše slobodarske tradicije i antifašističkih tekovina – temelja savremene Crne Gore, koja je važan stub regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO-a i lider u pregovorima sa EU. Upravo na tim vrijednostima moguća je dalja izgradnja građanskog, demokratskog društva, što je potvrđeno i vođenjem nedavnog izbornog procesa i odnosom prema njegovim rezultatima, i brže usvajanje evropskih i evroatlantskih standarda, što smo kao strateški cilj postavili obnovom crnogorske nezavisnosti.

Uvjeren sam da će Žabljak uprkos posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19 virusa, zahvaljujući svojim potencijalima i trasiranim razvojnim pravcima, biti prepoznat i u programu nove Vlade kao važan faktor ukupnog progresa Crne Gore, na putu dostizanja evropskog načina života za sve naše ljude.

Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave“, naveo je Đukanović.

Antana M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here