Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra – Dana Opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima Nikšića.
Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje i dostignuća, duboko su utkani u istoriju Nikšića, bez koje se slavna crnogorska istorija ne može ni zamisliti. Hrabrost, patriotizam i preduzimljivost građana, učinili su Nikšić pokretačem razvoja cijele Crne Gore, i u velikoj mjeri uticali na oblikovanje današnje moderne nezavisne države, sa dinamičnim ekonomskim i demokratskim napretkom, članice NATO-a i lidera u pregovaračkom procesu sa EU”, naveo je Đukanović.
Kako ističe Đukanović, Nikšić iz godine u godinu dobija sve više izgled savremenog urbanog centra, nastavljajući da njeguje preduzetnički duh, epitet grada kulture i stvaralaštva, kao i vjesnika novog tehnološkog razvoja.
Kaže da ti uspjesi svjedoče o jasnoj strateškoj viziji koja je ostvarena i na državnom i lokalnom nivou, što će vjeruje dodatno motivisati i državne organe da gradu pod Trebjesom posvećuje posebnu pažnju.

“Uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, čije su posljedice drastično pogodile i Crnu Goru, uvjeren sam da će postignuta ekonomska održivost, završeni i započeti projekti na teritoriji opštine, kao i adekvatna valorizacija privrednih i ljudskih resursa, biti garant bolje budućnosti Nikšića, a time i cijele države. Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave”, zaključio je Đukanović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here