Ugostitelji, koji mimo zabrana NKT-a budu otvorili objekte, krivično će odgovarati, a lokali će biti zapečaćeni poručio je načelinik nikšićke Komunalne policije Novica Milović i dodao kako se nada da do toga neće doći.

U Nikšiću su juče ugostitelji i zaposleni u tom sektoru organizovali protest, a poručili su i da će mimo odluke NKT-a otvoriti lokale, ako im se ne izađe u susret.
“Što se tiče kazni službenici, svi koji su u lokalnom štabu ostaće dosljedni i nećemo odstupiti ni centimetar, a kazne za to su direktna krivična odgovornost i pečaćenje objekta i zabrana obavaljanja djelatnosti. Ja se iskreno nadam da neće do toga doći i da ćemo svi ovih 14 dana poštovati mjere”, kazao je Milović za TVCG.
Kaže i da razumije ugostitelje, ali je potrebno da i oni razumiju ostale građane, a posebno zdravstvene radnike.
“Iskreno da kažem malo sam zabrinut zbog toga u jednom dijelu zbog nedostatka tolerancije i trenutnog stanja u Nikšiću, posebno zbog stanja u medicinskom centru gdje se naši ljekari bore za svaki život u gradu, kao i svi mi na terenu. Oni su juče protestovali, ali mogu da kažem da i na tom skupu nijesu u svakom segmentu ispoštovane mjere – distanca i maska”, naveo je Milović.
Od 18. septembra, kako kaže Milović, u Nikšiću su ugostitelji u najvećoj mjeri poštovali mjere.
Od tog perioda, kako ističe, kažnjena su samo dva objekta, izrečeno je 13 prijava zbog nenošenja maski i pet prekršajnih naloga zbog nedržanja distance.
“Ali prije toga smo u ugostiteljskim objektima imali žurke, svirke, zabave, gdje su i vlasnici objekata pozivali na zabave. Molim sve građane na suzdržanost i strpljenje”, naveo je Milović.
U Nikšiću su od juče na snazi nove mjere, zatvoreni su kafići, zabranjen izlazak od 22 do 5 sati, a nema ni kućnih okupljanja.
Milović navodi da je prvi dan protekao mirno, a uvedene mjere su već dale efekte, pa je jutros nikšićki trg pust.
“Možemo konstatovati da su mjere na mjestu i da je stanje uredno”, naveo je Milović.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here