Novljanin Zoran Mrvaljević (43) koga je Specijalno državno tužilaštvo označilo kao šefa kriminalne organizacije izručen je danas iz Srbije u Crnu Goru.

“Mrvaljević se potražuje radi obezbjeđivanja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo putem podstrekavanja i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju”, saopštila je Uprava policije.

On se sumnjiči da je na teritoriji Crne Gore stvorio kriminalnu organizaciju koja se u periodu od 2018. godine, na području opštine Herceg Novi, bavila držanjem, prenošenjem i prodajom kokaina i marihuane u većim količinama.

“Takođe, on je osumnjičen da je početkom 2019. godine u Herceg Novom, sa umišljajem podstrekavao osumnjičenog K.M. da ubije Z.N. i tom prilikom pribavio pištolj nepoznate marke”, istakli su iz Uprave policije.

Zoran Mrvaljević je uhapšen 17. jula u Srbiji, po potjernici NCB Interpol Podgorica.

SDT je Mrvaljevića označilo za šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića koji je ubijen 14. marta u Herceg Novom.

Kankaraš je tokom saslušanja priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji i šverc droge.

U stanu koji je koristio pronađen je dvogled i ronilačko odijelo koji su planirani za korišćenje u izvršenju teških djela, što potvrđuju i navodi njegovog svjedočenja.

Mrvaljević i članovi grupe, prema evidenciji policije, dovode se u vezu sa škaljarskom kriminalnom grupom.

Ime Vujića pominje se i u istrazi ubistva Roganovića, koji nije bio bezbjednosno interesantna osoba, ali je bio žrtva obračuna dva zaraćena kriminalna klana iz Kotora. Istražitelji motiv ovog zločina vide u rodbinskoj vezi sa Duškom Roganovićem, koji je visokopozicionirani član kavačkog klana.

Vujić je nedostupan crnogorskim vlastima i za njim je raspisana crvena potjernica.

Mrvaljević je bio u pritvoru u Srbiji jer su kod njega u julu prošle godine pronađena falsifikovana dokumenta na ime Branko Perišić.

Dva puta je bio meta napada – ranjen je prije pet godina kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here