Zoran Mrvaljević (43) iz Herceg Novog koji se tereti da je na čelu kriminalne grupe koja je planirala izvršenje više teških krivičnih djela narednih dana biće izručen Crnoj Gori, saznaje Pobjeda.

Mrvaljević se nalazi u Srbiji i tamošnje vlasti odobrile su njegovo izručenje. Prema evidencijama bezbjednosnih službi, slovi za člana škaljarskog klana i narednih dana iz Srbije biće izručen Crnoj Gori.

On je uhapšen 17. jula u Srbiji, po potjernici NCB Interpol Podgorica.

“Nakon izdržane kazne zatvora zbog krivičnog djela koje je počinio u Srbiji, Mrvaljević je uhapšen na osnovu crnogorske međunarodne potjernice. On se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djelo ubistvo putem podstrekavanja i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u produženom trajanju”, kazali su ranije iz Uprave policije.

Specijalno tužilaštvo Mrvaljevića je označilo za šefa kriminalne organizacije, čiji su članovi Milan Kankaraš, Slobodan Vico, Jovan Žmukić i Krsto Vujić čije se ime pominje u istrazi ubistva Šćepana Roganovića koji je likvidiran 14. marta u Herceg Novom.

Kankaraš je tokom saslušanja priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji i šverc droge.

U stanu koji je koristio pronađen je dvogled i ronilačko odijelo koji su planirani za korišćenje u izvršenju teških djela, što potvrđuju i navodi njegovog svjedočenja.

Kankaraš i Vico se, kako je Pobjedi ranije saopšteno iz Apelacionog suda, terete da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Mrvaljević i članovi grupe, prema evidenciji policije, dovode se u vezu sa škaljarskom kriminalnom grupom.

Ime Vujića pominje se i u istrazi ubistva Roganovića, koji nije bio bezbjednosno interesantna osoba, ali je bio žrtva obračuna dva zaraćena kriminalna klana iz Kotora. Istražitelji motiv ovog zločina vide u rodbinskoj vezi sa Duškom Roganovićem, koji je visokopozicionirani član kavačkog klana.

Vujić je nedostupan crnogorskim vlastima i za njim je raspisana crvena potjernica.

Mrvaljević je bio u pritvoru u Srbiji jer su kod njega u julu prošle godine pronađena falsifikovana dokumenta na ime Branko Perišić.

On je dva puta bio meta napada – ranjen je prije pet godina kada su na njega pucala trojica nepoznatih napadača. Na Mrvaljevića je pucano i 2017. godine.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here