Advokat Miroje Jovanović, branilac optuženih u slučaju “pokušaj terorizma”, zatražio je danas u Apelacionom sudu izuzeće predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice zbog, kako je rekao, pristrasnosti koju je iskazala odbijanjem predloga odbrane da koristi prenosne kompjutere u postupku kontrole prvostepene presude.

Advokat Jovanović je od vijeća Apelacionog suda zatražio rješenje kojim je Medenica odbila prijedlog odbrane za korišćenje laptopova i zatražio da se na opštoj sjednici raspravlja o ovom prijedlogu odbrane, prenosi Pobjeda.

On je zatražio da se na opštoj sjednici odluči o njegovom prijedlogu da se Medenica izuzme iz odlučivanja svih pitanja u predmetu za pokušaj terorizma.

“Tražim da se na Opštoj sjednici izvrši uvid u sve zapisnike sa prvostepenih suđenja odakle se može utvrditi da je odbrana koristila laptopove. Smatram da je u pitanju čista pristrasnost Vesne Medenice koja je i ranije u toku prvostepenog suđenja politički komentarisala tok postupka. Laptopovi nisu audio vizuelni uređaji za snimanje kako to tvrdi Medenica, već su to kamere i telefoni”, pojasnio je advokat Jovanović.

On je naveo da su branioci do završetka prvostepenog suđenja koristili prenosne računare na kpjima se nalazi 10.000 PDF strana kao dio elektronskih podataka dobijenih forenzičkom analizom uređaja koji su oduzeti od optuženih.

U Apelacionom sudu u Podgorici 7. septembra je počela rasprava o žalbama na prvostepenu presudu osuđenih za pokušaj terorizma 16. oktobra 2016. godine na dan parlamentarnih izbora.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here