Nikšićani Ivan Kontić kaže u izjavi za TVCG da su ga pojedini mediji u Srbiji targetirali kao batinaša, samo zato što su našli njegove fotografije sa crnogorskom zastavom i kapom.

Podsjetimo uznemirujući video-snimak iz Novog Sada, na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca, a zatim mu dok leži u besvjesnom stanju na zemlji lomi ruke, pojavio se na društvenim mrežama 11. septembra. Identifikovani počinilac, Ivan Kontić iz Crne Gore, za kojim srpska policija intenzivno traga, glavna je tema srpskih medija od trenutka kada je objavljena potraga za njim. Međutim, fotografija drugog Nikšićanina Ivana Kontića, koji se ni kriv ni dužan našao na udaru javnosti, preplavila je medije.
Ivan Kontić u razgovoru sa Darkom Bulatovićem kaže da je zatečen čitavom situacijom, jer su ga mediji označili kao napadača, a da prethodno nijesu ni provjerili da li je to zaista on.
Zbog neprovjerenih informacija i takvog pisanja kaže da mu je narušen ugled i da će zbog toga neko morati da odgovara.
Dobijao je navodi i prijeteće poruke i sve to je prijavio policiji.
“Nije mi bilo svejedno. Svi su mi javili, šta je ovo, šta se dešava?”, kaže Kontić i dodaje da je dobio podršku od prijatelja i ljudi koji ga poznaju.
Navodi i da je desetak medija objavilo negovu fotografiju, umjesto fotografije drugog Ivana Kontića koji je osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu.
Sramno je, dodaje on, što ga niko od medija nije nazvao da provjeri informaciju.
“Da me nazivaju Milogorcem, samo zbog kape i zastave države koju ja volim i u kojoj živim to je stvarno sramota. To je bilo presudno, da nije bilo zastave i kape ne bi bilo ništa od toga, no ja sam batinaš samo zato što nosim crnogorsku zastavu i kapu”, kaže Kontić.

TVCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here