Poštovanje ljudskih prava i medijskih sloboda u Crnoj Gori je ne samo Ustavom zajemčeno i Zakonom zagarantovano već u svim međunarodnim normama je to obavezama svih organa vlasti kako postojeće tako i buduće. Ova hajka bjesomučna medijska iz Srbije i Crne Gore od starne velikosrpskih nacionalističkih krugova protiv novinarke Duške Pejović koja je profesionalno i časno radila svoj posao me debelo i duboko asocira na pokušaj vaskrsavanja fašizma i nacizma u Crnoj Gori u određenom obliku, kazao je u izjavi za CdM kazao član Predsjedništva i Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Novak Adžić.

On je reagovao na besprizorne prijetnje i uvrede novinarki Pejović koje ugrožavaju njenu bezbjednost i lični integritet. Na društvenim mrežama i medijima su objavljene uvrede i prijetnje Duški Pejović jer su mnogi bili nezadovoljni pitanjima koja je u intervjuu postavila nosiocu liste Crno na bijelo i predsjedniku Graađnskog pokreta URA Dritanu Abazoviću.

“Da vas podsjetim 1933. godine na Trgu Opera u Berlinu kada je Hitlerova vlast preuzela vlast i moć u Njemačkoj najprije su spaljivane knjige svih onih koji se nijesu slagali sa postojećim režimom, a poslije su u Njemačkoj u konclogorima gorli ljudi. Gebels je tada održao govor nad lomačom. Hoću da kažem da je potpuno necivilizacijska, nenormalna, neevropska, neljudska ova hajka koja se vodi protiv novinarke TV Crne Gore gospođe Duške Pejović koja je časno i profesionalno odradila svoju ulogu koju je imala u toj emisiji”, istakao je Adžić.

Adžić naglašava da je novinarskla Pejović postavljala pitanja na jedan potpuno utemeljen i nornalan način sa stanovišta ozbiljnog novinarstva i ovo ničim nije zaslužila.

“I protiv toga protestujem da se vodi ovakva monstruozna hajka protiv nje i da se sprovodi takozvani “lov na vještice” kao da živimo u srednjevjekovnoj inkviziciji. Želim da kažem da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ovo što se radi po društvenim mrežama i po medijima u Srbiji i Crnoj Gori protiv Duške Pejović je dno moralnog dna i da se tim najnegativnijim pojavama treba stati na put ako želimo da gradimo slobodno, demokratsko, građansko društvo sa slobodom medija, sa slobodom novinara”, zaključio je u izjkavi za CdM Adžić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here