TRENER SRPSKOG TENISERA DETALJNO O SITUACIJI SA US OPENA

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević smatra da srpski teniser nije trebalo da bude suspendovan sa US opena.

Sudije su diskvalifikovale Đokovića jer je lopticom pogodio linijskog arbitra.

“Šok. Nisam vidio, ali čuo sam ženu ispod nas kako uzdiše i odmah sam znao da je to – doviđenja. Najtragičnije u svemu jeste to što on uopšte nije bio ljut kada je izgubio taj gem. Bio je bijesan na 5:4 i đus kada je napucao loptu, kada je izgubio tri set lopte. Po mom mišljenju, sve je krenulo naopako od 5:4 i 0-40, splet tih nemogućih događaja. Prvo onaj čelendž – Karenjo Busta je već krenuo ka klupi, Novak je taj koji je zastao i pogledao, pa je tek onda Karenjo tražio čelendž. Da je bilo 6:4… Onda kada je prolazio rekao mi je da je dirnula liniju. Onda je poslije na 5:5 pao i povrijedio rame opet. Ma on uopšte nije bio ljut, Novak može da vrati brejk Karenju… To su bila dva užasna minuta, dva užasna je..na minuta u kojima se sve pogrešno desilo”, rekao je Ivanišević za Sport Klub i nastavio:

“Jedina greška jeste to što nije pogledao, što je izbacio loptu gledajući naprijed, a ne iza sebe. Nisam vidio kada je žena pala uživo, ali jesam poslije na snimku mislim 3.877 puta. Ne znam šta pametno da kažem. Ne govorim sada o Novaku, generalno sam protiv diskvalifikacije, to je meni besmisleno – hajde ako dođeš i srušiš sudiju sa stolice, ali ovo je bilo potpuno nenamjerno. Meni smeta kada vidim da pišu da je Novak u ljutnji izbacio loptu. Prvo, uopšte nije bio ljut, nikakve ljutnje u tom ispucavanju nije bilo – nula. Ti natpisi me nerviraju, to što je izgubio servis nema veze. Neko piše da je lopta išla 130 km/h, ja sam bio tamo, oni nisu normalni. Iz zgloba ne gledajući, pa nema šanse, ko li je to računao? To je takva pi..arija, bio sam na metar, je.. te”.

Hrvatskom treneru ne dopadaju se pravila u ovim situacijama.

“Pravila su takva kakva su, ili ti je opomena ili ti je diskvalifkacija, što je po mom mišljenju glupo. Ja nisam objektivan, ali mislim da nije trebalo da bude diskvalifikovan, već je trebalo da dobije kazneni gem, da Karenjo dobije set i da se krene od drugog. Šta se dobija diskvalifikacijom, šta se time pokazuje? OK ako si ljut, okreneš se prema toj osobi i pogodiš je, ali ovo, da nemaš namjeru, nisi ni bijesan… Jesu ta pravila, ali u ovim vremenima, sa koronom i svime, nisu smjeli da ga diskvalifikuju. Znam da se mnogi neće složiti sa mnom, da su mnogi rekli da je zasluženo”.

Đoković je nakon te situacije odmah otišao u svoju kuću.

“Malo je bio u svom filmu kada smo došli kući, poslije smo malo razgovarali. Neće mu biti lako, to je ogroman šok koji niko nije očekivao. Bio je prvi favorit, odigrao sjajno i turnir prije toga, a siguran sam da bi Karenja Bustu pobijedio. Kada smo došli u SAD, sa svim restrikcijama i sr..ima, imao sam sve scenarije u glavi – da će se neko u timu možda zaraziti, pa da ga izbace sa turnira, da će se možda povrijediti, pa i da će izgubiti… Ali ovo, ovo ni u najluđem snu nisam imao u glavi. Ta gospođa je hvala bogu dobro, ona je bila dobro čim je izašla sa terena. Po mom mišljenju, ona je više bila u šoku nego što ju je boljelo. Da ona nije mogla da nastavi… Ne znam, neću da griješim dušu, ne znam, to samo ona zna”.

Ne očekuje da ovo poremeti Đokovića.

“Vidite, Novak je rođeni pobjednik i on će iz ovoga izaći još jači i bolji. Ako osvoji Rolan Garos, što mislim da može, ovo će se zaboraviti kao da se nikada nije desilo. Bio je on u teškim situacijama prije, i sa povredama, a ono što mi je krivo jeste što mi se čini da su svi jedva dočekali, kao da su čekali da on nešto napravi… Pojedini vade svaku njegovu izjavu, povezuju sa nekim stvarima iz prošlosti, imaju pik na njega, a ne znam stvarno zašto je to tako. Cio svijet je vidio da ta lopta nije ispucana s ljutnjom niti je namjere bilo, niti je gledao… Mislim, to je takva nesreća – da je otišla centimetar lijevo ili desno, ništa se ne bi desilo. Ali takvi ljudi kao on su šampioni – ponavljam, ne sumnjam da će on izaći još jači”, zaključio je Ivanišević.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here