Osnovno državno tužlaštvo u Pljevljima formiralo je predmet protiv predsjednika omladine Socijaldemokrata Pljevlja Sanina Raščića jer se sumnjiči da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

“Povodom prijave građanina kao i povodom navoda koji su se pojavili u pojedinim medijima da je Raščić svojim izjavama o prirodi i motivima napada koji se 1. septembra desio u Pljevljima na njegovu štetu, izazvao paniku među građanima u Crnoj Gori”, naveli su iz ODT-a.

Iz pljevaljskog Osnovnog tužilaštva je saopšteno da je u toku prikupljanje svih neophodnih obavještenja i podataka, nakon čega će tužilaštvo donijeti konačnu odluku da li u radnjama tog lica ima elemenata krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

Raščić je 1. septembra verbalno napadnut u Pljevljima, što je potvrdila i policija. Tada je CdM-u iz SD-a, rečeno da je Raščića nekoliko mladića pokušalo da izvuče iz automobila, međutim u tome nijesu uspjeli. Oni su ga vrijeđali, psovali mu tursku majku, i prijetili klanjem. Vozilo je tom prilikom oštećeno. Zbog napada jedna osoba je saslušana u prostorijama pljevaljske policije. Međutim, Raščić je tokom dana odlučio da povuče prijavu.

<<

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here