Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj sastao se juče sa liderom koalicije “Za budućnost Crne Gore“ Zdravkom Krivokapićem povodom događaja u Pljevljima. Slavulj je predočio relevantne činjenice i aktivnosti koje policija preduzima u odnosu na napad na imovinu Islamske zajednice u Pljevljima ali i saopštio Krivokapiću da sva saznanja i eventuale dokaze dostave policiji kako bi se vinovnici ovog nemilog događaja što prije identifikovali i priveli pravdi.
Krivokapić je dao određene podatke načelniku, koje je policija već imala i po kojima je postupala.

Načelnik Slavulj se danas sastao sa glavnim imamom Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem u vezi dešavanja u ovom gradu.

“Konstatovano je da je situacija stabilna i pod kontrolom”, saopšteno je iz Uprave policije.

Islamska vjerska zajednica u Pljevljima na čelu sa glavnim imamom Kadribašićem vjeruje u institucije države i očekuje da ce Uprava policije na profesionalan način zaštititi bošnjački narod i bošnjačke institucije u Pljevljima.

“Policija je izuzela video snimke sa video nadzora koji se nalaze u blizini oštećenog objekta i prikupila obavještenja od većeg broja lica”, navode u policiji.

Kako su dodali, preduzimaju se intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju napada na prostorije Islamske zajednice a policija će profesionalnim i odlučnim radom pronaći vinovnike ovog događaja i procesuirati ih nadležnim organima.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here