Građanski i patriotski skup za odbranu nezavisne građanske Crne Gore održan je večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Prema procjeni policije na trgu je bilo oko 50.000 građana! Oni su skandirali “ustala je Crna Gora, država se branit mora”, “ne damo državu”, “da je vječna Crna Gora”.


Ovih dana Ti, Crna Goro, neki novi obrok slobode, sa već viđenim prilozima, garniran tuđim zastavama, spremaju i nude, nakon, kako tvrde 75 godina, nude ljudi toliko uspješni da su obespravljeni i potisnuti, u dojučerašnjem ropstvu uspjeli da ostvare status, zvanja, uloge i akademske karijere za duboko poštovanje.

„Braćo moja, pozvao sam vas na ovaj skup da vas upoznam sa situacijom, pa Vas sad pozivam da odlučite – hoćemo li dozvoliti novim Besarabićima i Vukanovićima da ponovo pale i žare po Lovćenu kao i 1918. ili ćemo se tome oduprijeti?

Pokažimo da smo dostojni potomci naših predaka”, poručio je Predrag Vušurović.

Nemanja Batrićević, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka, rekao je da se nisu okupili u ime nijedne partije.

“Ne osporavamo ničiju pobjedu. Mi ne ljubimo lance. Tu smo da se pogledamo u oči i obećamo jedni drugima da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Nisu im dali nasi đedovi, nećemo ni mi. Potonja je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčevići, Filipe Adžiću. Predate li Crnu Goru četnicima o vama će se zboriti onako kako se danas zbori o Marku Dakoviću i Andriji Radoviću”, poručio je on.

Grupa crnogorskih patriotskih organizacija pozvala je ranije građane Crne Gore na skup navodeći da je ovih dana u Crnoj Gori najjeftinija riječ sloboda.

“Sloboda koja nas je vratila u devedesete, sloboda u izlivima nacionalne i vjerske mržnje, sloboda prijetnji onima što ne koračaju u pravovjernome stroju! Sloboda u kojoj su postali meta za odstrijel oni što vijore zastavu Crne Gore”, naveli su ranije u saopštenju iz grupe patriotskih organizacija.

Iz tih organizacija kazali su da ne mogu da žmure i ćute pred buđenjem klerofašizma i prijetnjama “po opstanak jedine zemlje koju imamo”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here