Tokom kampanje “Kad pijem ne vozim” na prisustvo alkohola u organizmu kontrolisano 4.972 vozača, od kojih je 451 kažnjen zbog vožnje u pijanom stanju, saopštili su iz Uprave policije.

Kako ističu, zbog povećane koncentracije alkohola u organizmu, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima i Zakonom o prekršajima uhapšen je 51 vozač.

Kao što je najavljeno, Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja u saradnji sa AD „Pivara Trebjesa“ iz Nikšića, u periodu od 10. do 20. septembra 2020. godine realizovao je preventivu kampanju.

“Pored preventivnim aktivnosti, koje su se ogledale u medijskim nastupima i upozorenjima vozačima od strane policicijskih službenika, na opasnost upravljanja vozilom ukoliko je vozač predhodno konzumirao alkohol, jedan dio aktivnosti bio je i represivnog karaktera, imajući u vidu da je broj vozača koji konzumiraju alkohol, a nakon toga sjednu za upravljač svog vozila, i dalje zabrinjavajuće veliki”, navode iz policije.

Imajući u vidu da je ovo jedan od prekršaja koji je najzastupljeniji kod vozača, te da je značajna broj vozača ne shvata niti želi da prihvati činjenicu da je upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od najčešćih uzroka saobaobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, službenici Uprave policije će i u narednom periodu, kroz
redovne aktivnosti, ali i pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, posebnu pažnju posvetiti kontroli ove kategorije neodgovornih vozača.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here