Odbor DPS Glavnog grada održao je sinoć sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Odbora Časlav Vešović, uz prisustvo predsjednika partije Mila Đukanovića i gradonačelnika Ivana Vukovića, saopšteno je iz DPS-a.

“Na sjednici su razmatrani rezultati nedavno okončanih parlamentarnih izbora, uz detaljnu analizu i osvrt na rezultat ostvaren u Podgorici. Konstatovano je da je Demokratska partija socijalista i u Podgorici i u Crnoj Gori i dalje ubjedljivo najjača partija koja je ostvarila najbolji pojedinačni izborni rezultat. Ipak, imajući u vidu okolnost da ostvareni rezultat nije dovoljan da bi se sa dosadašnjim koalicionim partnerima formirala vlast, konstatovano je da se on ne može smatrati zadovoljavajućim. U tom kontekstu, biće preduzete opsežne analize u cilju otklanjanja nedostataka i unapređenja partijskog rada u narednim mjesecima”, piše u saopštenju.

Na sjednici je, kako je navedeno, iskazano zadovoljstvo ostvarenim rezultatima politike DPS u prethodnim decenijama.

“Takođe, iskazana je spremnost svih dijelova partijske strukture Glavnog grada da i dalje beskompromisno brane temeljne vrijednosti naše države: građansko društvo, multietničnost, evro – atlantski put Crne Gore.

Demokratska partija socijalista, će biti istrajna u zaštiti državnih nacionalnih interesa, smatrajući da su emancipacija Crne Gore, jačanje njenog državnog identiteta i usvajanje vrijednosti razvijenih demokratskih društava, jedni od najvažnijih.

U tom smislu iskazana je i puna podrška Milu Đukanoviću da sa pozicije predsjednika države i predsjednika najjače i najbrojnije političke partije u Crnoj Gori, nastavi da afirmiše politiku koja je Crnu Goru uvela u članstvo najmoćnijeg vojnog saveza, načinila od nje jednu od najrazvijenijih država Zapadnog Balkana i dovela je pred vrata članstva u EU”, piše u saopštenju.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here