Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, kada je zbog meteoroloških uslova, najavljen povećan rizik od požara na otvorenom prostoru, evidentirano je 56 požara u centralnom i primorskom dijelu Crne Gore, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Trenutno su aktivni požari u Podgorici na lokacijama Smokovac i Kuči, i u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića.
U gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije.
Direktorat je još jednom pozvao građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara odnosno daju doprinos očivanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.
“Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija potpuna opasnost od požara nije prošla. Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem”.

Vatra u Kučima ne prijeti kućama

Požar koji se sinoć rasplamsao u podgoričkom naselju Kuči I dalje je aktivan, ali više ne prijeti objektima u blizini, budući da je danas vjetar, koji je sinoć otežavao gašenje požara, oslabio, saopštio je za TVCG komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog Grada Goran Janković.
Kazao je da su na terenu dvije ekipe koje dežuraju.

TVCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here