Policija je juče uhapsila B.K. (26), D.M. (39), N.R. (26) iz Nikšića kao i G.Č. (40) iz Pljevalja zbog sumnje da su ucjenjivali ruskog državljanina A.M. koji ima prijavljen boravak u Tivtu i od njega tražili 100.000 eura.

“Oni se sumnjiče da supočinili krivično djelo ucjena. Privedeni su jutros državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalje postupanje. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su osumnjičeni tokom jula i avgusta 2020. godine ucjenjivali ruskog državljanina, kojem su prijetnjama i prinudom tražili novac u iznosu od 100.000 eura kako bi mu obezbjedili dokumenta Slovenije”, saopštili su iz policije.

Kako su rekli, sprovedenim kriminalističkim radnjama utvrđeno je da su osumnjičeni B.K. i G.Č. u jednom ugostiteljskom objektu u Grahovu preuzeli dio novca u iznosu od 10.000 eura od A.M. nakon čega je oštećeni u svom stanu koji koristi u Tivtu B.K. predao još 13.000 američkih dolara za izradu slovenalkih dokumenata.

“U narednom periodu B.K. je uz pomoć D.M. i N.R. u stanu koji koristi oštećeni, uz prijetnju pištoljem i lažnim predstavljanjem da su policijski službenici od oštećenog oduzeli još 11.400 američkih dolara i 500 eura. Daljim policijsko – tužilačkim radnjama je utvrđeno da su prijavljeni potraživali još 90.000 eura od A.M., koje je trebao predati na dan kada su na području Tivta osumnjičeni uhapšeni”, saopšteno je iz policije.

Iz policije su rekli da su obavljeni i pretresi stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni na području Tivta i Nikšića. Od njih su oduzeti telefoni i tri vozila za koja se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here