U Opštoj bolnici u Beranama od posljedica korona virusa preminuo je pacijent iz Gusinja star 61 godinu, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove. Direktor Doma zdravlja u Rožajama Jaho Pepić kazao je u Jutranjem programu RTCG, da je situacija sa brojem zaraženih od Kovida-19 u tom gradu i dalje pod kontrolom, mada se broj inficiranih posljednjih dana povećava.

Od jučerašnjeg presjeka u Rožajama je evidentirano 13 novozaraženih.

U toj zdravstenoj ustanovi liječi se 32 kovid pozitivna pcijenta.

“Sedam ima tešku kliničku sliku, 4 pacijenta su na neinvazivnoj ventilaciji. Preminuo je pacijent iz Gusinja 1959. godište”, navodi se u saopštenju.

Rožaje, Foto TVCG Rožaje, Foto TVCG
Direktor Doma zdravlja u Rožajama Jaho Pepić kazao je u Jutranjem programu RTCG, da je situacija za brojem zaraženih od Kovida-19 u tom gradu i dalje pod kontrolom, mada se broj inficiranih posljednjih dana povećava. Od jučerašnjeg presjeka u Rožajama je evidentirano 13 novozaraženih.

“Razlog za zabrinutost je zbog dešavanja u posljednih nekoliko dana. Veći je broj zaraženih, aktivnih je 111 sa jučerašnjih 13 novih slučajeva, oporavljenih 332, u samoizolaciji je 206 i 53 je pod zdravstvenim nadzorom. Očekujemo i dalje i strepimo da broj ne bude veći”, kazao je Pepić.

On ističe da su, ipak, koliko toliko zadovoljni, jer su očekivali i veći broj zaraženih.

“Koliko toliko smo zadovoljni, jer porast broja inficiranih nije onoliki koliko smo očekivali, ali mi smo mala opština, pa svako povećanje je za nas značajno i zabrinjavajuće. Do sada smo izgubili 14 života i to je veliko upozorenje”, kazao je Pepić.

Direktor rožajskog Doma zdravlja je apelovao na građane da se pridržavaju mjera prevencije širenja epidemije, da bi zaštitili svoje zdravlje, ali i omogućili zdravstvenim radnicima da izađu u susret svakome kome je to potrebno.

“Svi naši radnici su maksimalno angažovani, ali ne znam do kada će to tako moći, jer je broj ljekara redukovan, sedam ljekara je van stroja. Tako da je u Domu zdravlja trenutno angažovano oko 17 ljekara, što je nedovoljno za ovoliki broj i kovid i drugih pacijenata”, napomenuo je Pepić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here