Direktor JP Komunalno i vodovod Žabljak Radovan Bošković napao je u službenim prostorijama, prvo verbalno, a potom i fizički, Rista Šamšala, zaposlenog u tom preduzeću, piše Dan.

Po izjavama očevidaca, Bošković je, vidno iznerviran ishodom glasanja na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore, čiji je direktan prenos pratio u obližnjem lokalu, ušao u kancelariju računovodstva preduzeća, gdje je zatekao i Šamšala. Nakon što je naglas prokomentarisao “ona g..na se dogovoriše”, verbalno ga je napao, upućujući mu uvrede i psovke. Šamšal se potom uputio u svoju kancelariju i sjeo za sto. Bošković mu je prišao s leđa, uhvatio ga za glavu i tresnuo njome o sto, a potom ga je udarao šakama. Iako obliven krvlju, Šamšal nije pružao otpor. Maltretiranje je prestalo nakon što su se umiješali ostali zaposleni, a u međuvremenu je stigla i policija.

Šamšal je u izjavi za Dan potvrdio da ga je Radovan Bošković prije tri dana napao u službenim prostorijama, prvo verbalno, a potom i fizički.

“Sve se desilo u toku radnog vremena. Iako mi je oduzeo sve ingerencije kao šefu Čistoće, dostavio sam mu neki račun na potpisivanje. Potpisao ga je, ali je odmah počeo da me psuje i vrijeđa. Između ostalog, rekao mi je da sam špijun i dno dna i psovao mi majku. Potom me je gurnuo i uhvatio za vrat. Izašao sam iz te kancelarije i ušao u svoju, sjeo za sto i pozvao policiju. Međutim, on je pošao za mnom i udario me u glavu, zaprijetivši da će me skratiti za glavu i da ne znam s kim imam posla”, rekao je Šamšal.

Zbog ovog incidenta zasjedala je i sindikalna organizacija preduzeća, kada su zaposleni jednoglasno osudili postupak svog direktora i zatražili od nadležnih da reaguju u skladu sa zakonskim propisima.

Zaposleni se pitaju dokle će nadležni, u prvom redu lokalna vlast i predsjednici opštine i lokalnog parlamenta, tolerisati siledžijsko postupanje Radovana Boškovića prema zaposlenima, koje traje godinama, a kulminiralo je napadom na njihovog kolegu Rista Šamšala.

“Iako se trudimo da u potpunosti i savjesno ispunjavamo sve poslovne obaveze, verbalni napadi i neosnovani prigovori direktora Boškovića stalna su pojava”, kazala je službenica Rada Joksimović. Radnik na održavanju Božidar Kasalica podsjetio je na raniji slučaj, kada ga je Bošković bez razloga fizički napao, takođe u službenim prostorijama.

Mobing od strane Boškovića trpe desetine radnika ovog preduzeća, tvrdi Nebojša Španjević.

Pokrenut postupak protiv Boškovića

Kako bi čuli i drugu stranu u ovoj priči, iz Dana su pokušali da stupe u kontakt sa Radovanom Boškovićem. Međutim, on nije odgovarao na pozive, kao ni na pitanja koja smo mu poslali mejlom.

Iz policije je Danu potvrđeno da je pokrenut postupak protiv Boškovića.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here