Bošnjačka stranka i Demokratska Crna Gora imaju dobru saradnju, koju će obije partije unaprijediti kroz jačanje odnosa i nastavak trasiranja evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore, saopšteno je nakon današnjeg sastanka te dvije partije u Podgorici.

Rukovodstva Bošnjačke stranke i Demokratske Crne Gore razgovarali su danas u Podgorici o aktuelnim političkim dešavanjima.
Na sastanku je istaknuto da je zajednički prioritet obije partije stabilnost društva, ubrzanje reformi i nastavak spoljnopolitičkog puta Crne Gore.

Demokrate su istakle da se moraju uvažiti rezultati izbora, koji jasno ukazuju da se treba formirati većinska Vlada tri pobjedničke liste, koja ima pun legitimitet tih izbora, uz želju i potrebu da tu Vladu čine i manjinske partije bez kojih nema potpunog pomirenja.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da se BS zalaže za manjinsku vladu, koju bi predvodile Demokrate, uz učešće koalicije “Crno na bijelo” i manjinskih partija.

Učesnici sastanka saglasni su da će se saradnja ova dva politička subjekta nastaviti i u budućem periodu, bez obzira na buduće pozicioniranje Bošnjačke stranke.

Prozapadni i proevrpski put Crne Gore i jačanje vladavine prava ostaju prioritet i u narednom periodu.

Sastanku su u ime Bošnjačke stranke prisustvovali predsjednik Rafet Husović, potpredsjednici Osman Nurković i Kemal Purišić i politički direktor Suljo Mustafić. Delegaciju Demokrata činili su predsjednik Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i potpredsjednica Zdenka Popović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here