AKCIJA-TORANJ

Službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje zloupotreba droge su zajedno sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Specijalnog policijskog odjeljenja realizovali akciju kodnog naziva „Toranj”.

“Policija je 15. septembra pristupila realizaciji predmeta „Toranj” kada su izvršeni pretresi na 11 lokacija u Pljevljima. Slobode su lišeni M.M, N.N. i N.O.
Pretresom stana kod jednog od pripadnika ove kriminalne grupe pronađena je i zaplijenjena jedna automatska puška sa dva okvira municije a oduzeto je i vozilo marke „Porsche Cayenne”, saopšteno je iz policije.

Krivičnom prijavom podnešenom 15. septembra 2020. Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici procesuirano je osam osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Od osam procesuiranih lica, tri su lišena slobode ranije u Srbiji, tri su lišena slobode na dan realzacije dok se jedno lice nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog djela a za jednim licem policija intenzivno traga. Preduzetim aktivnostima koje je Uprava policije Crne Gore sprovodila u periodu od 31. maja 2018. do 31. jula 2019. prikupljeni su dokazi o kriminalnoj grupi iz Pljevalja, koja se pod vođstvom I.T. u navedenom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina opojne droge marihuane na relaciji Crna Gora – Republika Srbija kao i uličnom distribucijom opojne droge kokain”, navedeno je u saopštenju.

Tokom 2018. na teritoriji Republike Srbije u dva navrata zaplijenjeno je ukupno 33 kilograma opojne droge marihuana i u tim akcijama uhapšeno je pet crnogorskih državljana, pripadnika ove kriminalne grupe, koji se i dalje nalaze u pritvoru u toj zemlji, a od kojih su tri lica krivično procesuirana juče u Crnoj Gori.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here