Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kazao je da muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina te da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu, saopšteno je iz Mešihata Islamske zejednice u Crnoj Gori.

On je danas posjetio Medžlis IZ-e Pljevlja a razlog posjete je trenutna situacija u Pljevljima gdje su u nekoliko navrata na
meti ciljanih napada bili muslimani ovog grada I njihova imovina. Jutros je, također, i upravna zgrada ovog Medžlisa bila na meti vandala.

Fejzić se u neposrednom razgovoru sa članovima Medžlisa, te glavnim imamom i predsjednikom upoznao o detaljima nasrtaja na imovinu IZ-e i njenih članova u proteklim događajima koji su proizvod nesmotrenih i organizovanih slavlja izborne pobjede.

On je imao priliku da se neposredno upozna sa situacijom džematlije Emira PIlava koji je žrtva fizičkog nasrtaja u nekoliko navrata i koji ozbiljno razmišlja o napuštanju Crne Gore. Isto tako sastao se i sa Asimom Ajanovićem na čijem lokalu su ispisane poruke “Selite se Turci” sa znakom krsta i četiri slova s. Na njegovu kuću je pucano sa magistrale i o tome je obaviješten CB Pljevlja”, navodi se u saopštenju.

Fejzić je svim muslimanima Pljevalja poručio da ovu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasjedaju na provokacije političkih eksponenata.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here