Održana sjednica Glavnog odbora DPS-a.

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na današnjoj sjednici, kojoj je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrao je rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

“Konstatovano je da svi u Crnoj Gori imamo razloga za zadovoljstvo zbog demokratske atmosfere u kojoj je protekao izborni dan, i da je DPS, kao što našoj partiji i dolikuje, pokazao zavidan nivo političke kulture svojim odnosom prema izbornim rezultatima, što se po prvi put dešava u našoj zemlji”, navode iz DPS-a.

Ocijenjeno je da je Demokratska partija socijalista i dalje ubjedljivo najjača politička snaga u Crnoj Gori.

“Međutim, polazeći od okolnosti da ne možemo formirati poslaničku većinu a time i novu vladu s dosadašnjim koalicionim partnerima, izborni rezultat predstavlja neuspjeh.

Uprkos tome, naša partija i svi pojedinci koji su učestvovali u kreiranju državne politike u prethodnim decenijama mogu biti ponosni na ono što su ključne vrijednosti koje smo ostvarili: izgradnja građanske države i multietničkog demokratskog društva, poštovanje antifašističkih tekovina i trasiranje evropskog puta zemlje.

Kao vodeća državotvorna partija, DPS je spremna da bezuslovno podrži svaku vladu koja će nastaviti da razvija ove vrijednosti i ostvaruje nacionalne interese Crne Gore”, zaključeno je na sjednici Glavnog odbora.

Zaključeno je takođe da se naredne sedmice krene sa detaljnom analizom izbornih rezultata u svim opštinskim organizacijama, od nivoa mjesnih odbora, koja će biti razmotrena od nadležnih organa partije, dodaju iz DPS-a.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here