Suđenje Ranku Raduloviću i grupi koja se tereti da je planirala više likvidacija odgođeno je za 14. okotobar. Proces je je odgođen jer je zbog bolesti odsutna članica vijeća Branka Bošković. 
Apelacioni sud odbio je žalbe advokata i produžio pritvor Nikšićaninu Ranku Raduloviću i grupi koja se tereti da je planirala više likvidacija, saznaje Pobjeda.
Osim Radulovića i ostalih koji su u Istražnom zatvoru, na spisku optuženih je albanski državljanin Erogen Brajović.
Kotoranin Jovan Vukotić nedavno je napustio zatvor.
Radulović, Vukotić i Brajović su, prema sumnjama istražitelja, planirali više likvidacija, a na spisku za ostrijel bile su i osobe iz bezbjednosnog sektora.
Na spisku optuženih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Optužnim aktom obuhvaćeni su Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.
Naredbom je obuhvaćen i Kotoranin Nikola Mršić, kojem se na teret stavlja da je bio dio kriminalne grupe. Istražitelji su na osnovu svjedočenja svjedoka saradnika Jadranka Jonskog razotkrili djelovanje grupe a, prema navodima Tužilaštva, rasvijetlili su i ubistvo bivšeg fudbalera Gorana Lenca.
Jonski je do detalja ispričao što su sve bili planovi ove kriminalne organizacije i koje su im bile uloge. Radulović je, prema navodima tužiteljke Stojanke Radović, planirao likvidacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević, dok su mete Kotoranina Igora Vukotića, prema optužnom aktu, bili visoko pozicionirani službenici bezbjednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin i osobe iz kavačkog klana.
Radulović je, prema navodima tužilaštva, planirao likvidacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević, dok su mete Vukotića, prema optužnom aktu, bile visoko pozicionirani službenici bezbjednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin i osobe iz kavačkog klana. Brajović se sumnjiči se za pripremanje ubistva Vjekoslava Lambulića.
Albanski državljanin Erogen Brajović sumnjiči se za pripremanje ubistva Vjekoslava Lambulića. U optužnici je razotkriveno kako su nikšićki i škaljarski klan razmjenjivali informacije o osobama koje treba ukloniti.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here