Kultna televizijska emisija “Živa istina” neće se više emitovati na Javnom servisu Crne Gore jer je autor, novinar Darko Šuković odbio da potpiše ugovor za narednu sezonu, sluteći da bi RTCG mogla da se u mnogim segmentima vrati na osnove uređivačke politike iz prve polovine
devedesetih godina.

“Ugovor je istekao 31. jula. Dobio sam prošle sedmice ponudu da potpišemo ugovor za narednu sezonu emitovanja ‘Žive istine’ na Javnom servisu. Zahvalio sam se i odbio, jer ne želim da ulazim u saradnju sa kućom koja bi se tokom sezone mogla, u mnogo čemu, vratiti na uređivačku politiku iz prve polovine 90-ih”, kazao je Šuković za Pobjedu.
„Živa istina“ je na programima više televizija – IN, Atlas, Prva, TVCG – prikazivana 18 godina. Posljednje dvije sezone emitovana je na Javnom servisu i bila je često pod baražnom vatrom napada konkurencije, ali i lažnih priča o štetnom ugovoru po RTCG i navodno enormnom honoraru koji Šuković prima.
O raznim pisanjima da je RTCG navodno plaćala 150.000 eura odnosno da je Šukovićev honorar bio 3.000 eura autor emisije “Živa istina” kaže “Istina je da je to – apsolutna laž!”.
“A stvarna i lako provjerljiva istina je: RTCG, tokom dvije sezone emitovanja, nije iz svoje kase platila ni jedan jedini euro Anteni M za produkciju „Žive istine“. U skladu sa ugovorom koji je javan, „Živa istina“ se samofinansirala, a RTCG je za ustupljeni marketinški prostor dobijala dan programa mjesečno i još zarađivala novac. U skladu sa zakonom, ugovore o oglašavanju samo je potpisivala TVCG, a svi su bili plod rada marketinga Antene M. Svi produkcijski troškovi izvan studija padali su na teret Antene M. Smještaj, putni troškovi, angažovanje ekipa, montaža emisija… Sve je plaćala Antena M. Pritom, jedna emisija snimljena u Zagrebu košta minimum 1.500 eura”, kazao je Šuković.
On je ipak poručio da će “nakon svega ‘Žive istine’ svakako biti”.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here