Događaji o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori zatekli su srpske tabloide. Nakon što je objavljeno da na jučerašnjem sastanku pod Ostrogom, kome su prisustvovali mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i lideri koalicija Crno na bijelo i Za budućnost Crne Gor, te lideri Demoratskog fronta, kao i predstavnici koalicije Mir je naša nacija, DF nije prihvatio predlog Dritana Abazović za pmandatara Zdravka Krivokapića, tabloidi u Srbiji nisu krili ogorčenje povodom novonastale situacije u Crnoj Gori.
LJUDI, JESTE LI ZA OVO GLASALI?! Dritan Abazović sa Amfilohijem pravi vladu bez SRBA!, NOVA VLADA CRNE GORE JOŠ NEIZVESNA: Dritan Abazović pravi vladu sa Amfilohijem, a neće Kneževića, Mandića i Medojevića?, REPUBLIKA SAZNAJE! Amfilohije i Krivokapić hoće Srbe da izbace iz vlade Crne Gore: Abazović urlao kao besno pašče, samo su neki naslovi srpskih tabloida.
Jedan od lidera DF-a Milan Knežević je nakon što je objavljeno da taj savez ne podržava Krivokapića za mandatara je saopštio da nije tačno da je iko iz Demokratskog fronta doveo u pitanje Zdravka Krivokapića kao mandatara, već traže da im on pojasni zahtjeve Dritana Abazovića, koji su očigledno ranije bili dogovoreni s Krivokapićem, u kojima traži sve ključne resore u Vladi, uključujući Upravu policije, ANB, Vojno obavještajnu agenciju, ministarstva unutrašnjih poslova, odbrane, vanjskih poslova i pravde, kao i to da DF ne može predlagati svoje najistaknutije srpske političare za članstvo u novoj vladi.


On je dodao da je DF spreman da danas glasa za predsjednika Skupštine iz redova Demokrata, da potpiše kandidaturu za premijera i da u krajnjem da i manjinsku podršku novoj vladi.


Iako u Srbiji još uvijek nakon izbora održanih u julu nije izabrana nova vlada stiče se utisak da je tamnošnjim medijima važnije da li će se i kako formirati vlada u Crnoj Gori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here