Jučerašnji pregovori lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića sa predsjednikom Građanskog pokreta URA i nosiocem liste Crno na bijelo Dritanom Abazovićem, uz posredništvo episkopa budmiljanskog nikšićkog Joanikija, završeni su bez dogovora. Nesuglasice između predstavnika DF-a i Abazovića oko načina formiranja vlasti, produbljene su zbog toga što je najvećem konstituentu koalicije Za budućnost Crne Gore, DF-u neprihvatljivo da neki njihovi lideri ne budu u novoj vladi što zathtijeva URA. Takođe, stavovi oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti još nisu usaglašeni.

“DF traži da svako predlaže ljude koje želi da budu u vladi, te da vlada ne mora da bude ekspertska, što je koncept GP URA. Front traži proporcionalni metod, odnosno da sve mora da počiva na realnoj snazi i volji građana, odnosno broju osvojenih mandata koalicije Za budućnost Crne Gore”, kazao je izvor CdM-a.

Osim toga, kako dodaje izvor CdM-a, DF ne odustaje od određenih resora, ali naglašava da sa uticajnih međunarodnih adresa pritiskaju Crno na bijelo jer neće da čuju da DF preuzme Agenciju za nacionalnu bezbjednost ANB.

“Dakle, funkcije su kočnica, kome će pripasti koji resor jer i Crno na bijelo tipuje na određene resore koje želi i koalicija Za budućnost Crne Gore”, rekao je izvor CdM-a.

Da DF ne odustaje da se u sastavu buduće vlade nađu njeni lideri jasno je i nakon jučerašnje poruke jednog od lidera tog saveza Nebojše Medojevića koji je poručio svima pa i Abazoviću da će on biti u novoj izvršnoj vlasti.

<<

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here