Od posljedica koronavirusa danas su preminuli majka i sin iz Pljevalja, dok su još dva člana porodice inficirana virusom, piše PV Informer. R.R (72), preminula je u Opštoj bolnici u Baru, a nešto kasnije u toku dana i njen sin, D.R. (44), koji se liječio u Nikšiću.

Kako piše PV Informer, D.R. je otac troje male djece, pripadnik Uprave carina Crne Gore, koji je obavljao niz odgovornih poslova u službi i bio veoma omiljen građanin Pljevalja. Tragična vijest izuzetno je pogodila sve one koji su poznavali ovu uglednu i čestitu pljevaljsku porodicu.

U Pljevljima je do juče na osnovu rezultata laboratorije Instituta za javno zdravlje bilo 32 oboljelih, 121 oporavljeni i sedam preminulih građana. Na bolničkom liječenju zaključno sa jučerašnjim danom na covid odjelenju Opšte bolnice u Pljevljima na liječenju se nalazilo 10 građana dok se izvjestan broj građana nalazi u Opštoj bolnici u Nikšiću.

U toku današnjeg dana laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 839 uzorka na novi koronavirus. Registrovano je rekordnih 216 novopozitivnih slučajeva infekcije, od kojih su osam iz Pljevalja.

Iz Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje u Pljevljima apeluju na građane da se pridržavaju mjera Nacionalnog koordinacionog tima Crne Gore, jer samo tako mogu zaštititi svoje porodice i svoje sugrađane od ove bolesti, koja dovodi i do tragičnih posljedica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here