Ambasada Republike Srbije u Crnoj Gori zatražila je od nadležnih vlasti u Crnoj Gori potpuno ukidanje restriktivnih mjera i testova za ulazak njihovih državljana u Crnu Goru.

Povodom najnovije odluke NKT-a o ublažavanju mjera za ulazak državljana Republike Srbije u Crnu Goru, iz Ambasade te zemje u Crnoj Gori su kazali da su stalno bili u komunikaciji sa predstavnicima Instituta za javno zdravlje Crne Gore zahtevajući ublažavanje.

“Pojašnjavamo da je za ulazak u Crnu Goru pored već ranijih uslova, sada moguć uz negativan rezultat serološkog testa na antitela klase IgM izdatog od registrovane laboratorije, a koji nije stariji od 72 časa”, navodi se u saopštenju.

Ambasada Republike Srbje u Crnoj Gori zahtijeva potpuno ukidanje restriktivnih mjera i testova za ulazak njihovih državljana u Crnu Goru.

“Prema broju zaraženih proteklih dana u R. Srbiji više nego opravdano zahtijevamo potpuno ukidanje restriktivnih mjera i testova što uz to takođe temeljimo i na bazi reciprociteta obzirom da je Republika Srbija ukinula sve restriktivne za ulazak državljana Crne Gore u Republiku Srbiju”, kazali su iz ambasade.

To su, kako su kazali, danas jasno predočili i saopštili predstavnicima IJZCG i, kako su kazali, očekuju njihovu pozitivnu preporuku i nadaju se vrlo brzo pozitivnoj odluci NKT-a po njihovom zahtjevu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here