Virus korona ušao je i u mojkovački Dom zravlja “Boško Dedejić”. Dvije medicinske sestre i jedan vozač su pozitivni nakon testiranja na korona virus, potvrdila je Dnevnim novinama direktorka te zdravstvene ustanove Ikonija Minić.
Imamo njih troje kod kojih je utvrđeno prisustvo korone. Dobro su, niko od njih nema neke ozbiljnije zdravstvene probleme. Biće to, vjerujem, u redu. Inače, mi ovdje u Domu zdravlja smo testirani i nema naznaka da se virus proširio ustanovom”, rekla je Minić dodajući da se preduzimaju sve mjere borbe protiv širenja korone, i kad su u pitanju zaposleni i pacijenti.
Prema nezvaničnim informacijama, i dva ljekara Doma zdravlja su pozitivna na koronu. Direktorka Minić je kazala da su to priče i da nijedan slučaj kod ljekara nije potvrđen.
Prema zvaničnim informacijama od utorka u mojkovačkoj opštini bilo je osam osoba kod kojih je, nakon testiranja, utvrđeno prisustvo korona virusa, dok se u prethodnom periodu oporavilo 16 osoba.
Direktorka Minić je kazala da se svi kod kojih je registrovana korona dobro osjećaju i da niko nije životno ugrožen.
Ona je apelovala na sugrađane da shvate da je situacija izuzetno ozbiljna, da nose maske, peru redovno ruke, održavaju distancu i izbjegavaju velike skupove.
“Još nemamo lijek niti potvrđenu vakcinu protiv korone, tako da je tu jedino rješenje da se pridržavamo onih nepopularnih mjera: maska-distanca-pranje ruku. To je za sada najefikasniji metod borbe protiv ove epidemije i tu ne treba niko da posebno pametuje”, zaključila je Minić.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here