Crna Gora se pretvara u pravoslavni Iran – u njoj se događa guslanje nakon izbora, kazao je Vuk Drašković za TV Face.

“Godinama se govori da Crnogorci ne postoje, da je to izmišljeni narod, da je Crna Gora ustaška. Crnogorci u 21. vijeku izmanipulisani, predaju se stihiji koja je anticivilizacijska, nazadna i retrogradna! Toga nije bilo u Crnoj Gori. U Crnoj Gori se događa guslanje nakon izbora”, kazao je on.

Tri koalicije će, vjeruje, sastaviti Vladu, a one su, kako je naveo, jedinstvene u retrogradnom političkom projektu.

“Koalicija gusla, pokušava se predstaviti Zapadu da je prozapadna, a nema tu ništa prozapadno! Mandatara biraju u manastiru, crkveni poglavari koji su antizapadni i anticivilizacijski.

Koalicija je nesložna, šarolika. Sastaviće vladu, mnogo je uloženo u taj projekat, da bi on propao. Ne smije propasti, ne daju moćni pokrovitelji. Granice na Balkanu ne smije niko dirati. Ne vjerujem da će doći do ratnog scenarija. Plaši me globalna situacija koja podsjeća na vrijeme poslije velikog rata. Rusija se javlja kao sila koja je pokrovitelj svakog nazadnog, anticivilazijskog, populističkog, separatističkog, nacionalističkog i nacističkog pokreta u Evropi. Ne može ovo trajati beskonačno. Amerika se vraća na Balkan. Ne treba se plašiti, već radovati tom povratku”, kazao je, između ostalog, Drašković.

Pogledajte čitav intervju:

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here