Veliki broj građana skupio se na Trgu nezavisnosti na, kako su organizatori naveli patriotskom skupu za odbranu građanske i evropske Crne Gore.

Peđa Mišurović je rekao da treba pokazati da smo dostojni svojih predaka.

– Pravi ustaju kad je teško i ne pitaju se koliko ce to da ih košta. Mnogo je nas kojima ničija zajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila. Nekako mi nikako ne ličite na đavolji nakot i nikako među vama ne prepoznajem ničije ljude. Naša je vjera ona koju večeras dajemo da pod ovim zlatnim orlovima niti moze biti žica, niti crnih ptica, a kamoli Stebrenica. Još zešće se Crna Gora nasitila one četnicke slobode. Te slobode koju je blagosiljao Joanikije Lipovac. Na kraj toj slobodi stao je vihor crnogorskih partizana 1944. Pozivam vas da odlucite hocemo li ponovo dozvolit da žare i pale po Crnoj Gori ili ćemo se tome odlučno oduprijeti. Pobjedila je naša partija, ona jedina Crna Gora. Crnu Goru mogu poraziti samo licčni proračuni i obračuni – rekao je on.

Jelena Đurović iz Beograda se javila video porukom. Ona je rekla da poštuju izbornu volja gradjana Crne Gore, ali i da se nadaju očuvanju temelja demokratske i evropske Crne Gore.

Video porukom se iz Novog Sada javila i Bojana Vatić poručujući svima da ostanu dostojanstveni za svoju državu.

– Svjedoci smo ružnih događaja koju su već viđeni na prostorima Balkana. Ovo je izbor između budućnosti i prošlosti. Niko ne može da ugasi antifašizam i naruši mir i multietnički sklad u Crnoj Gori – rekla je ona.

Nemanja Batrićević, saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka, rekao je da se nisu okupili u ime nijedne partije.

– I ne osporavamo ničiju pobjedu. Da su oni svoju pobjedu slavili sa barjacima koje bi noćas držite u rukama, mi se ne bi imali rašta okupljat. Okupili smo se da jasno poručimo da se pred nasim očima ne moze pallit sveti crnogorski barjak. Mi ne ljubimo lance. Tu smo da se pogledamo u oči i obećamo jedni drugima da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Nisu im dali nasi đedovi, nećemo ni mi. Potonja je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčevići, Filipe Adžiću. Predate li Crnu Goru četnicima o vama će se zboriti onako kako se danas zbori o Marku Dakoviću i Andriji Radoviću – rekao je Batrićević.

Skup je završen bakljadom i intoniranjem crnogorske himne. Na skupu su se vijorile crnogorske, komitske i zastave EU, a skandiralo se “ustala je Crna Gora, država se branit mora”, “Risto sotono”, “ne damo državu”.–

Tokom dana dugačke kolone automobila krenule su ka Podgorici na skup.

Skup se održava na Trgu nezavisnosti u Podgorici, organizuju ga, kako su naveli, crnogorske patriotske organizacije.

Oglasio se i premijer Duško Marković koji je na Tviteru poručio – “Da je vječna Crna Gora”

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here