Kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić danas bi trebalo da razgovara sa liderima Demokratskog fronta o sastavu nove vlade.

Krivokapić ni danas nije odgovarao na pozive CdM-a.

CdM saznaje da se Krivokapić juče sastao sa liderom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem, te da je sastanku prisustvovao i potpredsjednik SNP-a Dragoslav Dado Šćekić.

Izvor CdM-a tvrdi da je Šćekić zainteresovan za neku od ministarskih fotelja.

Prvi čovjek SNP-a za CdM tvrdi da je to bio privatni sastanak, te da nije bilo riječi o sastavu nove vlade.

Socijalistička narodna partija (SNP) ne traži da im u novoj Vladi pripadne nijedna direktna funkcija ili ministarstvo, već žele da se na demokratski način napravi dogovor koji će biti najbolji za Crnu Goru, poručio je prije dva dana Joković.

On je kazao da će se zalagati da budu predloženi najbolji za funkcije koje će toj stranci eventualno biti na raspolaganju.

Mediji pišu da su lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, mogući kandidati vladajuće tročlane koalicije za moćnu funkciju potpredsjednika Vlade koordinatora svih bezbjednosnih službi.

Abazović je u razgovoru za Danas kazao da je logično da URA i koalicija Crno na bijelo presudno utiču na selekciju kadrova koji će upravljati sektorom bezbjednosti i insistiraju na imenovanju najboljih i najkompetentnijih eksperata, koji su na fonu zvanične spoljne politike Crne Gore koju URA i CnB snažno podržavaju.

Abazović je dan konstituisanja novog parlamenta kazao da se bezbjednosni sektori ne mogu dati neozbiljnim ljudima.

Na novinarsko pitanje na koje ljude misli Abazović je odgovorio: “Mislim da svako zna u Crnoj Gori to, ne bih imena pominjao”.

“Zadatak novog mandatara je da o tome misli. Mi se u Crnoj Gori dobro poznajemo i sve se zna. Na Krivokapiću je velika odgovornost da napravi selekciju najboljih ljudi. Vjerovatno takvih ljudi ima i u našoj koaliciji. Zato je važno da selektujemo najbolje”, ocijenio je on.

Skupštini Crne Gore 23. septembra formirana je nova parlamentarna većina sastavljena od tri koalicione grupacije Za budućnost Crn e Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo, čiji su lideri Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović. Tog dana je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore i lider izborne liste „Mir je naša nacija”, izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Takođe, poslanici nove vladajuće koalicije uputili su potpisan zahtjev predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da Zdravku Krivokapiću da mandat za sastav nove vlade.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here