Nakon što je Stranka pravde i pomirenja napala Bošnjačku stranku, optužujući je da je dio odlazećeg režima, partija Rafeta Husovića poručila je ovoj stranci da ne mogu oni sa 300 glasova da im dijele lekcije.

U BS ističu da su građani bošnjačke nacionalnosti u Crnoj Gori nedvosmisleno na izborima 30. avgusta pokazali ko je njihov legitimni politički predstavnik.

“Dajući Bošnjačkoj stranci skoro 16.500 glasova, potpuno je jasno ko može i ko ima političku težinu da govori u ime bošnjačko- muslimanskog naroda.Međutim, ovih dana imamo priliku da vidimo da se javljaju i politički marginalci, poput Stranke pravde i pomirenja (SPP), koja sa svojih 300 glasova u Crnoj Gori želi dijeliti političke lekcije. Ova partija i njen lider,bez ilakvog legitimiteta, danas daju sebi za pravo da Bosnjake dijele na podobne i nepodobne, na lojalne i nelojalne, po svojoj mjeri”, ističu u BS.

Kako su naglasili, podrška koju je BS dobila na ovim izborima, govori da su građani u njima prepoznali jedine legitmne predstavnike koji su doprinijeli da se zastupljenost bošnjačko-muslimanskog naroda višetruko poveća u institucijama.

“Pitamo SPP da li im i to smeta, kao što je smetalo i nekim pojedincima iz prosrpskih partija , to što Bosnjaci i drugi manjinski narod koriste institut srazmjerne zastupljenosti? Da li Vam to možda smetaju evropske tekovine koje baštinimo i članstvo Bošnjačke stranke u najjačoj evropskoj političkoj porodici – EPP i podrška koju BS ima i prije i posle izbora iz tih najuticajnijih evropskih krugova”, navode u BS.

Poručuju da će istrajati na podršci evropskoj politici u Crnoj Gori i podršci državi u pravcu evroatlanskih integracija i podržaće sve procese koji vode u tom pravcu.

Na kraju, sa najdubljom indignacijom odbacuju sve klevete i optužbe koje stižu od SPP, ali i od njihovih partnera, kako političkih, tako i medijskih.

“Sva imovina stečena u prethodnom periodu, lako je provjerljiva. Bošnjačka stranka poziva nadležne na utvrđivanje porijekla svačijeg imetka u Crnoj Gori, te ce u tom smislu, podržati i Zakon o porijeklu imovine, kao i sve druge zakonska rjesenja u cilju uredjivanja te oblasti”, ističu u BS.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here