Rafalan početak sezone za Stefana Čavora u Bundesligi. Crnogorski rukometaš je u prvom kolu najjače lige na svijetu dao 11 pogodaka uz 12 šuteva u porazu Veclara od nekadašnjeg prvaka Evrope, Flenzburga (29:27), što mu je obezbijedilo mjesto u idealnom timu premijerne runde.

“Krenulo je kako treba”, rekao je Čavor za Arenu.

“Nijesam očekivao da ću baš tako odigrati, naročito jer je pauza bila duga i uticala je na sve nas. Zadovoljan sam individualnim učinkom, dao sam 11 golova iz 12 pokušaja, a taj 12. šut bio je izblokiran.”

Veclar je bio tvrd orah jednom od jačih timova u ligi, vodio većim dijelom susreta, ali je popustio u posljednjih 15 minuta.

“Bili smo dosta bolji u većem periodu meča, možda mogli i da pobijedimo rivala koji je konkurent za titulu. Ipak, dogodio nam se pad koncentracije u odbrani, njihovi igrači sa klupe su dodali gas i može se reći da su nas pretrčali. Primili smo dosta lakih golova. Ostaje žal, kad ne pobijediš nije to – to, ali na ličnom planu imam razloga za zadovoljstvo”, naveo je Čavor.

Dvadeset petogodišnji desni bek u Njemačkoj je od 2016. godine. Počeo je petu sezonu u Veclaru, a i tokom prošle je imao golgeterskih učinaka identičnih ovom protiv Flenzburga.

“Uklopio sam se, zadovoljan sam sobom i klubom. Poslije četiri sezone već sam ušao u neku rutinu i lakše mi je nego nekom ko je novi u ovako zahtjevnoj ligi. Naravno, uvijek može bolje i trudim se da tako bude iz sezone u sezonu. Najbolje je kad se drži isti ritam tokom cijele godine, samo tako se postaje ozbiljan igrač, drugačije je teško opstati na ovom nivou. Trudom i željom se, ipak, sve može postići”, kazao je Čavor.

“Bundesliga je teška, naročito ove sezone kada ima 20 timova. Sve ekipe su jake i nijedan rival ne prašta kalkulisanje.”

Koliko Veclar može u takvoj konkurenciji?

” Prošlu, zbog korona virusa prekinutu sezonu smo završili kao deveti, a cilj je da u ovoj budemo među vodećih sedam. Vjerujem da možemo to da ostvarimo ako se sve poklopi, tokom priprema je sve izgledalo dosta dobro. Veclar nema ni približno visok budžet kao neki drugi klubovi u Njemačkoj, ali odlično radi sa mlađim kategorijama i ima dobar skauting. Stigli su dobri igrači i nadam se uspješnoj sezoni. Najvažnije je, ipak, da ostanemo svi zdravi i da nas zaobiđu povrede”, izjavio je desni bek reprezentacije Crne Gore.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here