Novljanin Zoran Mrva Mrvaljević nudio je Milanu Kankarašu 40.000 eura i kilo kokaina za ubistvo njihovog sugrađanina Nemanje Zurovca, saznaje Dan od izvora bliskog istrazi.

U optužnici koju zastupa specijalni državni tužilac Saša Čađenović kao okrivljeni su označeni Zoran Mrvaljević Mrva, Krsto Vujić Kićo, Slobodan Vico Bobo, Jovan Žmukić i Jovo Riznić.

Status svjedoka saradnika dobio je Milan Kankaraš. Prema njegovom iskazu, sukob između dvije novske grupe nastao je jer su sumnjali jedni na druge i imali informacije ko kome radi o glavi.

Kako saznaje Dan, on je priznao da je bio član dvije kriminalne organizacije.

Kako tvrdi, prvo je radio za sada pokojnog Vladimira Roganovića, a potom za Zorana Mrvaljevića, koji je tražio da ima sve informacije o kretanju članova porodice Roganović.

On tvrdi da je Mrvaljeviću i Vujiću javljao gdje se nalaze Roganovići u periodu kada je Vladimir trebalo da izađe iz zatvora.

“Nakon jednog napada, Mrva je kazao da krivi Nemanju Zurovca za sve i ponudio mi kilo kokaina za informaciju gdje je Zurovac. Rekao sam mu da ne znam. Mrva je kazao da se ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će ga osvetiti. Nakon pokušaja ubistva Duška Roganovića 2017, Roganovići smišljaju kako da ubiju Mrvaljevića i Vujića”, ispričao je svjedok saradnik.

On tvrdi da je Vujić naredio da se prati kretanje Šćepana Roganovića, a praćeni su i Vladimir i Niko Roganović.

“Kićo je kazao da Vlada, kad izađe iz zatvora, čekaju minimum tri ubice. Nakon zadovoljstva zbog Vladovog ubistva, rečeno mi je da će hercegnovska policija pojačati kontrole i da na neko vrijeme obustavljamo aktivnosti na pripremi ubistva Šćepana Roganovića. Nakon toga se javio Mrvaljević i pitao za Zurovca. Kazao je da je on sledeća meta i za njegovo ubistvo mi ponudio 40.000 eura i kilo kokaina”, kazao je svjedok saradnik tužiocu.

On je rekao da je maksimalno odugovlačio jer nije imao namjeru da ubije Zurovca, iako je Mrvaljević vršio pritisak na njega.

U optužnici, u koju je Dan imao uvid, tužilac je naveo da je Mrvaljević 2016. godine organizovao kriminalnu organizaciju, te da je od početka 2019. podstrekavao Milana Kankaraša da ubije Nemanju Zurovca, što je Kankaraš prihvatio. Mrvaljević je nabavo pištolj s prigušivačem, ali ubistvo nije izvršeno.

Slobodan Vico nije iznosio odbranu kod tužioca, iskoristivši zakonsko pravo, kao i Zoran Mrvaljvić.

Žmukić je kazao da nije član nikakve kriminalne grupe, “a posebno ne ove koja je ubila mog druga Šćepana Roganovića”.

“Moreplovac sam i više puta sam uzimao pare na kamatu. Prije dvije godine, dok sam plovio na relaciji Gvajana-Engleska-Roterdam, uhvatio sam dva člana posade dok su unosili dvije torbe sa po 30 kilograma droge. Prvo su mi zaprijetili da će me ubiti ako ne budem ćutao, a onda su mi kao nagradu za ćutanje ponudili 50.000 funti. Od tog novca vratio sam dugove, kamatu Goranu Pantoviću i Neđu Markoviću. Vujić mi je tražio da za njega radim međunarodni šverc hašiša”, kazao je Jovo Riznić pred tužiocem.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here