Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić još nema službeno obezbjeđenje. Kako saznaje Dan, nadležni iz Uprave policije sprovode određene radnje vezane za Bečićevu zaštitu, a Agencija za nacionalnu bezbjednost još nije dostavila procjenu njegove bezbjednosti.

– Agencija za nacionalnu bezbjednost predsjedniku Skupštine nije dostavila procjenu njegove bezbjednosti. S tim u vezi, Uprava policije, prema našim saznanjima, još uvijek nije sačinila plan obezbjeđenja predsjednika Skupštine Crne Gore, niti je odredila broj članova obezbjeđenja – odgovorili su „Danu“ iz kabineta predsjednika Skupštine.

Iz Uprave policije su odgovorili da su preduzeli određene aktivnosti u cilju bezbjednosne zaštite predsjednika Skupštine Crne Gore.

– Uprava policije je nadležnom državnom organu, Agenciji za nacionalnu bezbjednost, pravovremeno uputila zahtjev za izradu izvještaja o bezbjednosnoj procjeni stepena ugroženosti predsjednika Skupštine Crne Gore – saopštili su iz Uprave policije.

Lider koalicije „Mir je naša nacija” Aleksa Bečić izabran je 23. septembra ove godine za predsjednika novog saziva Skupštine Crne Gore.

Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 2017. godine donijela odluku o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije.

Policija obezbjeđuje predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine, predsjednika Vlade, ministre pravde, unutrašnjih poslova i vanjskih poslova, vrhovnog državnog tužioca, glavnog specijalnog tužioca, predsjednika Vrhovnog suda, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, direktora policije članove uže porodice predsjednika Crne Gore, predsjednika Vlade i predsjednika Skupštine Crne Gore, precizirano je u članu 3 te odluke.

ANB procjenjuje bezbjednost

Kako je predviđeno pomenutom vladinom odlukom, obezbjeđivanje ličnosti i objekata koji su određeni u skladu sa ovom odlukom vrši se na osnovu izvještaja o bezbjednosnoj procjeni ugroženosti tih lica i objekata i prostora koju sačinjava Agencija za nacionalnu bezbjednost i na osnovu podataka dobijenih primjenom preventivno-operativnih mjera i drugih podataka i saznanja policije. Vrste i sadržaj planova obezbjeđenja uređuju se posebnim aktom Ministarstva unutrašnjih poslova Ličnost koju štiti Uprava policije može da se odrekne zaštite. Ukoliko to odluči, u pisanoj formi mora o tome da obavijesti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here