U toku današnje utakmice 8. kola Prve lige između Jezera i Budućnosti, koja je odigrana u Beranama, na kratko je došlo do prekida meča zbog niza incidenata.

Nekoliko huligana iz Berana najprije je vrijeđalo članove ekipe iz Plava, da bi nakon toga i demolirali automobil jednog od navijača iz Plava, piše portal plavgisunje.me.

Neprijatnosti se tu nijesu završile, a prema riječima očevidaca čule su se i uvredljive poruke “O Turci, došli ste, selite se” i slično.

Prema saznanjima Antene M iz policije, danas oko 16.30h grupa navijača iz Berana pod imenom “Street bojs”, njih desetak, pokušala je da uđe na tribine stadiona na kome se igrala utakmica između FK Jezero iz Plava i FK Budućnost iz Podgorice.

Nakon što im nije dozvoljeno da uđu na tribine stadiona, određena lica iz pomenute grupe oštetila su predmetima vozilo golf 4 plavskih registarskih oznaka.

Nakon toga, kako saznajemo, udaljili su se sa lica mjesta i prema operativnim saznanjima sa druge tribine, na koju su ušli, uzvikivali su “Turci selite se”, “balije” i druga pogrdna imena, psovke i uvrede skandirali su više puta, čime su vrijeđali na vjerskoj osnovi fudbalere i rukovodstvo FK Jezera.

Provjeravaju se i operativna saznanja da je NN lice pucalo iz vatrenog oružja van stadiona na obližnjem parkingu.

Povodom pomenutog događaja privedene su za sada četiri osobe za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično djelo koje će kvalifikovati nadležni tužilac.

Radi se na daljem prikupljanju materijalnih i drugih dokaza u cilju procesuiranja svih odgovornih lica – nezvanično saznaje Antena M.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here