Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv biznismena Neđeljka Gardaševića zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi.
“Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv N.G. zbog krivičnog djela zloupotreba ovlašćenja u privredi u vezi privatizacije hotela „As” i dostavljanja neistinite bankarske garancije od 3.000.000 eura. Optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici na dalji postupak”, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva u Podgorici.
Viši sud u Podgorici prihvatio je ranije jemstvo od 100.000 eura koje je biznismen Neđeljko Gardašević ponudio za ukidanje pritvora i mogućnost da se brani sa slobode.
Prema tadašnjim nezvaničnim saznanjima, njemu je određena i mjera javljanja na svakih 15 dana u Specijalno policijsko odjeljenje, koje će o tome obavještavati sud.
Takođe, izrečena mu je i mjera zabrane sastajanja sa određenim svjedocima, što je za Dan potvrdio tada i njegov branilac, advokat Miloš Vuksanović.
Gardašević se tereti za davanja lažnih garancija prilikom privatizacije hotela „ As” u Perazića Dolu.
Odluku o prihvatanju jemstva donio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović, koji je Gardaševiću nakon hapšenja 13. marta, na predlog Specijalnog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.
Gardašević je uhapšen zbog zloupotrebe službenog poslovanja u privredi, a u istražni zatvor je sproveden tada zbog opasnosti od uticaja na svjedoke u nastavku istražnog postupka.
Hotel „As” je prije 18 godine prodat rusko-crnogorskoj kompaniji „Nega turs” za pet miliona maraka, od čega je država prihodovala tri, a „Budvanska rivijera” dva miliona maraka.
Ugovorom je bilo predviđeno da se u hotel uloži 22 miliona maraka i da bude izgrađen do kraja 2003. godine.
Nesuđeni turistički kompleks sa pet zvjezdica dobio je još jednu šansu od Vlade 2014. godine, kada je potpisan aneks ugovora uz bankarsku garanciju ruske Sberbanke od 3.000.0000 eura da će dovršiti hotel „ As” u Perazića Dolu, za koju se kasnije ispostavilo da je falsifikovana.
Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom privatizacije ovog hotela, a Ministarstvo turizma i održivog razvoja podnijelo je ranije krivične prijave protiv investitora, među kojima je i Neđeljko Gardašević.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here