Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić rekao je da nema dilemu da će svi relevantni subjekti koji učestvuju u konstituisanju prve demokratske vlade u našoj istoriji biti na visini istorijskog zadatka i da će biti dostojni ovog trenutka.
Milačić je za Dan rekao da se sada prave temelji zdrave, prosperitetne i stabilne Crne Gore, za sve njene građane.
Na pitanje kako komentariše pregovore o sastavljanju vlade i da li će sve biti brzo završeno, Milačić je kazao da se radi o odgovornom pristupu.
“Mandatar za sastav prve demokratske vlade u našoj istoriji Zdravko Krivokapić uveliko vodi proces višeslojnih konsultacija u cilju formiranja vlade. Riječ je o izuzetno ozbiljnom i odgovornom pristupui nemam dilemu da će svi relevantni subjekti koji u ovome učestvuju biti na visini istorijskog zadatka, daćemo biti dostojni trenutka. Sada je vrijeme da svi koji se bavimo procesom konstituisanja nove vlade shvatimo koliko je manje bitan bilo koji pojedinac u odnosu na ogromnu istorijsku stvar koju gradimo, pečat poštene Crne Gore, pečat koji ostavljamo budućim generacijama”, poručio je Milačić.
Govoreći o tome šta treba uraditi u vezi raspodjele funkcija u bezbjednosnom sektoru, Milačić je izjavio da je potrebno postaviti savjesne, stručne i ljude koji su spremni da se do kraja i beskompromisno uhvate u koštac sa kriminalnim korovom koji je premrežio Crnu Goru protekle tri decenije.
“Ipak, prepustio bih to onome kome smo za to dali mandat i mi poslanici u Skupštini, ali i narod glasanjem na izborima, profesoru Krivokapuću, koji svih ovih dana samo potvrđuje da je prava osoba, na pravom mjestu, u pravom istorijskom trenutku”, saopštio je Milačić.
Lider Prave, osvrćući se na to kakav treba da bude redosled poteza vezano za Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ukazao je da je odgovor vrlo jednostavan – onakav kakav zvanično predloži Crkva.
“Mjesecima branimo imovinu Srpske pravoslavne crkve, pa najdublje vjerujem da sada ona treba da ima prvu i poslednju riječ. Kako Crkva bude smatrala da će njena imovina biti najzaštićenija, takav će biti stav Prave Crne Gore i moj lično”, poručio je Milačić.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here