Glavni odbor Bošnjačke stranke, koji je zasijedao u Rožajama, odlučio je da ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića.

Kako saznajemo, samo jedan član GO je bio uzdržan.

Antena M prethodno je objavila da je većinsko raspoloženje na Glavnom odboru bilo da ta stranka ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv Krivokapića.

Krivokapić se, podsjetimo, sastao u petak sa predsjednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem, sa kojim je vodio pregovore o učešću manjinskih partija u novoj vlasti.

Husović je ranije izjavio da se na ovim izborima desila promjena na političkoj sceni u Crnoj Gori, koju oni kao ozbiljna politička stranka poštuju.

“Podržavajući izbornu volju građana, poslanici Bošnjačke stranke su glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine. Takođe, naša podrška biće neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini”, naveo je ranije Husović.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here