Funkcioner Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović rekao je za Dan da su konsultacije sa članstvom i biračima počele u četvrtak.

“O eventualnoj koaliciji će odlučivati Glavni odbor stranke”, naglasio je Ibrahimović.

On je objasnio da u ovom trenutku ne može detaljnije govoriti o ovim pitanjima.

Mandatar Zdravko Krivokapić uputio je Bošnjačkoj stranci poziv da učestvuje u sastavljanju nove vlade, što je juče povrđeno i elektronskim medijima.

“U ovom momentu osjećam posebno zadovoljstvo da vam se obratim u ime koalicije “Za budućnost Crne Gore”. Potvrđujem spremnost, iskazanu i sporazumom o saradnji sa koalicijama “Mir je naša nacija i “Crno na bijelo”, za saradnju sa manjinskim partijama. U nadi za ostvarivanje naše buduće saradnje molim vas da predložite termin sastanka”, naveo je Krivokapić u pozivu.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović, koji je u prethodnom mandatu bio potpredsjednik Vlade, rekao je nedavno da se njegova partija zalaže za manjinsku vladu koju bi predvodile Demokrate i da zbog političkih razlika njihova koalicija sa Demokratskim frontom nije moguća.

Još u četvrtak, Krivokapić je najavio da će strankama nacionalnih manjina uputiti poziv za razgovore o formiranju nove vlade.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here