Cetinjski ugostitelji su, kako su i najavili, blokirali u 19 sati kružni tok ka Budvi i Podgorici zbog odluke o zatvaranju restorana i kafića u Prijestonici.

Kako su najavili večeras, ukoliko se sjutra ne preispita odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata u tom gradu, u srijedu će blokirati kružni tok od 19 do 21 sat.

Nakon kratke blokade i poruke, kružni tok je odblokiran.

Udruženje ugostitelja Prijestonice obratilo se ranije danas javnosti u želji da, kako kažu, prenesu svoj stav u odnosu na novonastalu situaciju povodom zasijedanja opštinskog štaba.

“Podsjećamo da u ovom sektoru radi mnogo ljudi koji žive od zarađene plate, od te plate izdržavaju familije,a u sadašnjem trenutku, nama kao poslodavcima biće nemoguće da obezbijedimo sredstva i pored najbolje namjere. Pitamo se kako ćemo pred plata personalu, izmirivati zakupnine, rate kredita i sve obaveze koje nam redovno i uredno dolaze na naplatu? Da li to znači da moramo preduzeti radikalne poteze kako bi neko čuo naš apel?”, stoji u saopštenju udruženja ugostitelja Prijestonice.
Reagujući na najnovije mjere NKTa cetinjski ugostitelji tvrde da rade po propisanim pravilima, a u prilog tome ide i činjenica da im nije napisana niti jedna kazna za kršenje mjera.

“Još jednom vas molimo da presaberete stavove, da ne budemo mi oni koji će platit ceh prilično haotičnoj situaciji”, poručuju cetinjski ugostitelji.

Ugostitelji ukazuju na to da njihovo saopštenje nema političku konotaciju i pozadinu već se samo tiče opstanka njihovog posla koji je i do stupanja najnovijih mjera NKT-a bio u veoma lošoj poziciji.

Ranije danas opštinski odbor Socijaldemokratske Partije pozvao je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) da razmotri odredbe o zatvaranju ugostiteljskih objekata cijeneći veoma složenu ekonomsko-socijalnu situaciju u Prijestonici.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje podržao je danas poziv predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela Milutina Simovića upućen Institutu za javno zdravlje da još jednom sagleda sve aspekte predložene mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata u crnogorskim opštinama u kojima se bilježi znatan broj inficiranih novim koronavirusom.

“Podržavamo ovu inicijativu iz razloga što su se cetinjski ugostitelji pridržavali preporučenih mjera NKT i Instituta za javno zdravlje o čemu svjedoče i svakodnevne inspekcijske kontrole u posljednjih 15 dana tokom kojih nijesu zabilježena kršenja. Zatvaranje ugostiteljskih objekata dodatno bi pogoršalo socio-ekonomsku situaciju u gradu, a po tvrdnjama ugostitelja ostavilo bi bez posla između 100 i 200 ljudi. Rad Instituta za javno zdravlje i stavove struke ne dovodimo u pitanje, već sagledavamo sve mogućnosti kako bismo iz nimalo zavidne situacije izašli sa što manje posljedica po građane i privredu”, navedeno je u saopštenju.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here