Nadležnom tužilštvu podnijeta je prijava protiv Milana Kaloštrovića (46) iz Budve zbog sumnje da od državljanina Srbije Srđana Kneževića (41) uz prijetnje u jednom lokalu pokušao da iznudi 120.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, kako je dodaju, Knežević je prijavio policiji da je Kaloštrović prišao njegovom stolu te ga pozvao da razgovaraju.

Knežević je dalje naveo da ga je Kaloštrovič uveo u lokal gdje mu je prijetio i zahtjevao da mu do narednog jutra preda 120.000 eura. Po navodima iz prijave Kaloštrović je Kneževića udario nekoliko puta.

Nakon ovoga, Knežević se vratio u ugostiteljski objekat, gdje je nedugo zatim, došao i Kaloštrović sa još nekoliko osoba, te nastavio sa prijetnjama nedozvoljavajući mu da napusti ugostiteljski objekat.

Knežević je naveo da je Budvanin posjedovao i oružje kojim mu je prijetio, a istakao je da je Kaloštrović prijetio i njegovoj supruzi.

“Policija je nakon prijave preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i o svemu obavjestila nadležnog tužioca. Potom je izvršen i pretres stana i prostorija koje koristi Kaloštrović gdje je pronađeno i oduzeto dva pištolja i veća količina municije za ovo oružje. O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv Kaloštrovića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo samovlašće. Izuzeti su i sadržaji video nadzora na dvije lokacije na kojima su se dogodila dva sporna događaja i oni su uz krivičnu prijavu proslijeđeni tužiocu 25. avgusta”, navode iz polcije.

Dalje ističu da u odnosu na navode u vezi štićene ličnosti a koji su se pojavili u medijima radi objektivnog informisanja javnosti obavještavju da se ta štićena ličnost u ovom ugostiteljskom objektu zadržala manje od 30 minuta i da je nakon toga otišla u drugi ugostiteljski objekat.

“U pratnji štićene ličnosti se nalazio samo jedan službenik Uprave policije koji za vrijeme boravka u ovom ugostiteljskom objektu nije zapazio nijednu incidentnu situaciju interesantnu za službu”, navode iz policije.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here