Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić je saopštio da partija koju predstavlja neće glasati za povlečenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što traži Demokratski front kao preduslov za formiranje nove vlade.
“Mi nećemo glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Mi smo rekli sa Crnoj Gori Zakon o slobodi vjeroispovijesti treba, ali treba moderan zakon i zakon koji nije diskriminatorski”, rekaoje Adžić sinoć u emisiji Klub A na TV A1.

Prema njegovim riječima što se GP URA tiče mogu biti sklonjeni ili revidirani sporni članovi.

“Ali zakon je potreban i nijedna vjerska organizacija, niti pojedinac, fizičko ili pravno lice ne može biti iznad ili izvan zakona ili Ustava, pa ni SPC ili Mitropolija crnogorsko primorska. Apsolutno smo protiv diskriminacije bilo koje vjerske zajednice”, rekao je Adžić.

Izjava Adžića je potvrdila da je potpisivanje drugog sporazuma tri koalicije Za budućnost Crne Gore, Mir je naša nacija i Crno na bijelo u okviru kojeg bi trebalo da se nađe i ukidanje Zakona o slobodi vjerosipovijesti za sada neizvjesno, jer DF isnisistira na ukidanju za njih spornog zakona.

Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugom sporazumu najavio je više puta nosilac liste Za budućnost Crne Gore i kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here