Ivan Vuković biće na čelu Odbora za pripremu Kongresa, odlučeno je na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista, kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović.

“Zajednički je konstatovana potreba da se detaljno analizira stanje partije na svim nivoima kako bi se pripremile sveobuhvatne promjene u cilju privikavanja na novonastale okolnosti i daljeg pozicioniranja i djelovanja DPS-a u budućem periodu ” , saopšteno je iz DPS-a.

Navode i da će posebna pažnja biti posvećena promjenama u dijelu partijskog programa, organizacionog ustrojstva i kadrovske strukture Demokratske partije socijalista.

“DPS ostaje nepokolebljivo opredijeljena u odbrani nacionalnih i državnih interesa Crne Gore, jačanju njenog građanskog karaktera i multietničke demokratije, kao i njenoj daljoj evropeizaciji i sveukupnoj emancipaciji Imajući u vidu navedeno,predstojeći Kongres predstavlja priliku za utvrđivanje i usvajanje savremene političke platforme za dalje djelovanja na svim nivoima”, navode u DPS.

Na sjednici su razmatrani i mogući načini organizacije Kongresa u trenutnim okolnostima pandemije novog koronavirusa kao i dinamički plan rada pripreme na organizacije u narednih dva mjeseca.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here