Crnogorskom državljaninu Ivanu Kontiću (30), koji je osumnjičen za brutalno prebijanje 28-godišnjeg mladića u Novom Sadu, određen je ekstradicioni pritvor nakon saslušanja kod sudije za istragu, kazala je CdM-u savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Aida Muzurović.

Kontić je uhapšen juče u podgoričkom naselju Zabjelo, na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Beograd.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je kazao da nadležni žele da se Kontiću sudi u toj zemlji.

“Mi želimo da on dođe u Srbiju, da mu se ovdje sudi. Nadam se da ćemo u narednim danima znati više detalja vezanih za odluke, to je sada u rukama pravosuđa”, rekao je Stefanović na TV Pink.

Stefanović se zahvalio kolegama iz Crne Gore za koje kaže da su profesionalno radili sa srpskom policijom na tom slučaju od prvog trenutka.

Stefanović je naveo da je crnogorska policija došla do informacija koje su ukazale na to gdje se nalazi stan u Podgorici u kome se krio Kontić.

Podsjetimo, Kontić se sumnjiči za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu, krajem avgusta. Snimak prebijanja objavljen je dvadesetak dana kasnije na društvenim mrežama i u medijima širom regiona. Na njemu se vidi kako jedan muškarac sjedi na drugom, dok je on već na zemlji i pesnicama ga udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju ni kada se pretučeni muškarac onesvijestio, nakon čega mu je polomio obje ruke.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here