Direktor Interne klinike KCCG Sreten Kavarić kazao je da medicinsko osoblje čini sve da bude tokom epidemije koronavirusa bude što manje žrtava.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se uz striktno poštovanje mjera može usporiti i ravnomjernim učiniti broj dnevno inficiranih.
“Nije isto kada u jednoj familiji od šest ili osam članova imate odjednom inficirano šest ili svih osam članova, ili kad bude samo jedan član. Jednako važi za školske kolektive. S ovim se može izboriti. Čovjek treba da uradi sve da živi od mjere, počev od hrane, fizičkih aktivnosti i kontakata”, rekao je Kavarić.
Pojasnio je da se Interna klinika, na čijem je čelu, bavi najtežim pacijentima u sistemu zdravstva Crne Gore.
“Mi sve činimo da žrtava bude što manje. Trudimo se da bude što više oporavljenih”, rekao je Kavarić, navodeći da još nije poznati da li i kakve posljedice koronavirus ostavlja po zdravlje pacijenata.
Kavarić koji je bio inficiran virusom korona kaže da je njegovo iskustvo bilo dobro, a da se sa infekciijom borio prošlog mjeseca.
“Počeo sam da radim, polako se vraćam u formu što se tiče kondicije. U ovom momentu mogu da dam podršku svima koji boluju, njihovim porodicama, kolegama”, rekao je Kavarić.

RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here